Sandra är söt<3

Satt och höll på med photoshop en stund igår, med ett scrapkit. Gjorde en bild med sandra som är sjuukt söt, den blev rätt bra faktist,jag är ju nybörjare med sånt. Har glömt vart jag hittade scrapkitet, så ber om ursäkt till personen som har lagt upp det. Man ska alltid skriva vart man hittar saker man laddar ner om man lånar dom av andra. Sry<3


Sandra är sjukt söt, eller hur?


Kallt,kallt

Kom nyss hem till älsklingen, åkte moppe från mig till han, rätt så kallt faktist. Nu när jag kom hem så var Daniel inte hemma, vilket jag trodde att han skulle vara. fast han hade bara åkte till klovsten en snabbis så han kmr nog snart. Får hoppas det iaf... Sitter och kollar min mail lite. Inget speciellt, bara massa tråkiga reklam mejl & sånt. Idag var vi i simhallen med skolan. Hade simprov i livräddning. haha det gick rätt okej fast att få upp den där jävla dockan från botten tog ju år för mig & Emelie. Kan ju inte hålla andan så länge heller plus att någon hade skjutit in dockan och lagt den där det var allra djupast längst in vid väggen. Inte bra för mig, haha :) Så det tog ca 5 försök att få upp den. Sen livräddade jag Emelie men fick göra om det bara för att jag råkade hålla en hand på hennes axel och den andra på livräddningsringen. Lite löjligt faktist. Sen gick vi tjejer in och bastade och duschade. Sen bar det av till skolan. Skolan var seg, som alltid. Åkte hem en stund efter skolan och hämtade lite saker med. Vet inte riktigt vad jag ska skriva nu men loggar nog in lite senare om det dyker upp nåt nytt att skriva om. :)


Gymnasieval

I början när allt det här med gymnasieval startade så hade jag verkligen ingen aning om vad jag ville gå. Jag hade inga ideer eller tankar alls. Det finns ju så mycket att välja på, och jag kan ju inte bestämma nu vad jag ska bli när jag blir stor, för då kanske jag vill en helt annan sak än vad jag vill idag. Så det blev en del besök hos Ing-britt, våran studie&yrkesvägsledare. Efter ett tag så lossnade det lite, jag började få lite tankar om vad jag ville. Jag gick på öppet hus på Aranäsgymnasiet här i kungsbacka. Att jag skulle gå på aranäs hade jag beslutat långt innan. Jag fick en del tips & fick veta mer om massa olika program. Tillslut så stod det mellan Den teoretiska varianten av Barn&Fritid och Omvårdnad. Mina tankar pendlade mycket mellan dessa 2 program. Jag tror inte ens att jag nu är riktigt säker på om det är så jag vill ha det men det känns rätt okej faktist, jag kan ju ändra mina val snart igen.

Mina val blev tillslut:

1:a val: Omvårdnad

Lite fakta om Omvårdnadsprogrammet:

Du är positiv, kreativ och ser möjligheterna i ett arbete för och med människor i alla åldrar. Du är serviceinriktad och tycker att det är viktigt att alla människor behandlas med respekt och värdighet.

Du får kunskaper om hälsa, egenvård, friskvård och hur man förebygger sjukdomar. I de olika kurserna lär du dig hur kroppen är uppbyggd och hur den fungerar vid hälsa och ohälsa. Du får möta människor som är i behov av vård och omsorg av olika slag, och ta hänsyn till deras behov utifrån olika kulturer och synsätt.

Programmet låter dig se och förstå människan utifrån ett biologiskt, psykiskt, socialt och existentiellt perspektiv och du får möjlighet att tillämpa dina teoretiska kunskaper i praktiken. Dels genom praktiska moment i skolan, dels genom praktik på olika arbetsplatser under sammanlagt 16 veckor, så kallad APU. Då får du tillfälle att pröva och bredda dina kunskaper, på så sätt utvecklas ett professionellt förhållningssätt i kontakten med andra människor. Praktiken ger dig också fina möjligheter att knyta kontakter inför framtida jobb.

Omvårdnadsprogrammet är både yrkes- och högskoleförberedande. Det ger dig en bred kunskapsbas med möjlighet att jobba på loven och efter avslutad gymnasieutbildning. Du kan också studera vidare på högskola eller universitet.

I framtiden kan du direkt efter gymnasiet jobba som till exempel undersköterska, boendeassistent eller personlig assistent. Du kan också läsa vidare på högskolan för att bli exempelvis sjuksköterska, socionom, polis, ambulansförare, sjukgymnast, psykolog, dietist med mera.



OCH MITT

2:a val: Barn&Fritid teoretisk variant

Lite fakta om Barn&fritid teoretisk variant:

Barn och fritid - teoretisk variant ger en bredare behörighet till vidare högskolestudier. Du läser B-kurserna i Matematik, Engelska och Naturkunskap samt Historia A.

Du är intresserad av hur människor fungerar, är hälsoinriktad och vill utveckla dig själv.

Du får grundläggande kunskaper om människor i alla åldrar och lär dig att leda och planera olika pedagogiska verksamheter. I utbildningen integreras psykologi, pedagogik, sociologi och ekonomi så att vi kan diskutera frågor utifrån olika perspektiv. Du kommer diskutera och ta ställning till etiska frågor och olika förhållningsätt så att du själv kan arbeta efter de grundläggande värden som gäller för mänskliga rättigheter.
Dina teoretiska kunskaper får du tillämpa och utveckla under sammanlagt 15 veckors arbetsplatsförlagd utbildning - APU.

I framtiden
kan det här programmet leda vidare till yrken som polis, fritidspedagog, förskollärare, barnskötare, socionom, idrottsledare eller liknande inom skola, kultur, fritid och den sociala sektorn.





Anledningen till att det blev dessa 2 är att jag gillar att hjälpa andra. Jag vill jobba med människor, det är jag säker på. Det är socialt och man får träffa många nya människor, och det är ju alltid kul, eller hur? Nästan alltid iallafall. Jag är rätt blyg av mig och detta är ju ett bra sätt att bli mer utåtriktad och öppen eller vad man ska säga. man måste ju våga liksom. man kan ju inte bara gå runt och vara helt tyst och hålla sig undan bara för att man är blyg, man måste våga tillslut. Jag tänker övervinna min "blyghet". Har även påbörjat att övervinna min redovisningsrädsla.


Måndag :)

Har precis som Sandra, blivit ganska seg på det här med att blogga. Jag hinner ofta inte och när jag är hemma hos mig har jag för tillfället ingen tillgångt till dator med internet eftersom vi nyligen har flyttat. Jag lovar, jag ska försöka bättra mig så ni får lite att läsa iaf. Idag var det rätt chill dag i skolan, vi slapp ha no idag så slutade 13.10. Häärligt! Det var svinkalltatt gå till bussen efter skolan, soligt men kalla vindar. Våren kommer mer och mer men precis när det är som bäst så faller snön igen. Igår vandrade jag & Michelle (Mikkan) runt på Kungs (kungsmässan för er som inte vet) och kikade lite. Hittade en jätte söt "leggingströja" som jag kallar det. Ljusblå,supersöt. Mötte Min mamma och Syster där som kollade på ett par skor min syster ville ha, jag ville såklart ha likadana. Min syster ska köpa rosa & dom är sjuukt snygga, jag älskar ju rosa. Jag vill med ha rosa egentligen men funderar på att ta svart  eftersom det passar till allt. Vill även ha ett par vita. haha kanske köper 2 elr 3 par isf, men börjar med svarta iallafall. Så mamma lovade att vi skulle köpa dom på onsdag, men olyckligtivis så fanns ju inte dom skorna i min storlek (37), inte dom svarta iaf. Så kunde inte lägga undan några. Ska kolla lite andra butiker med, någon mer än Stadium borde ju ha dom. Lägger upp en liten bild på dom här nedanför. Föresten för er som undrar så blev festen i helgen riktigt lyckad, vi hade supertrevligt. Kom hem runt 5 på morgonen. Mycket trevlig kväll avr det iallafall. Sov däremot till kl 2 dagen därpå, gillar inte att sova så länge. Min Lilla älskling är nog lite sjuk med. Han fick åka hem från skolan för han spydde, inte bra. Så har han nog lite feber med tror jag. Nu ligger han och sover och jag vill så gärna pussas&kramas men vill inte väcka honom, han sover ju så sött. Håller på att trixa lite med photofiltre med, lyckas väl sådär. Det dyker väl upp nån bild här snart. Om jag lyckas vill säga. Orkar inte sitta här längre, har suttit här hela kvällen men har inget annat för mig. Imorgon har vi det sista nationella provet i engelska. Uppsats. Det kommer nog gå rätt bra, på övningsprovet vi fick, ( förra årets nationella engelska uppsats prov) så lyckades jag med ett VG så får hoppas på att det går bra den här gången också, nu när det räknas.



Supergulliga, eller hur? Dom ser bättre ut i verkligheten än på bild tkr jag. Dom flesta av er har säkert sett såna här någonstans.


Fest :)

Inte gjort mkt alls idag. Bara slappat, är sjuukt seg. Håller på att försöka komma på vad jag ska ha för kläder på mig för ikväll blir det fest. Daniel älskling ská ha fest :) Hittar inte allt jag vill ha just nu så det verkar som att jag får nöja mig med mina snygga jeans från BikBok en gullig svart typ t-shirt elr linne ler vad d nu e för nått. Kanske tar mitt röda skärp från glitter med, det ser lite tomt ut annars. Eller ett svart sidenband, svart på svart kanske är lite tråkigt men det är faktist rätt fint. bara en liten rosett gör sitt. Får väl se hur det blir, jag blir aldrig helt nöjd ändå. Måste få orndning på mitt hår med, inte alls bra, Har en bad hair day idag. Sen så blir det smink och massa annat med. Guud, att man bryr sig så mkt om sitt utseende. Det går inte att låta bli. Det blir nog ganska kul ikväll iaf, mest Daniel kompisar som kmr, känner inte alla så bra, inte så kul för min del men det ska nog gå ändå. Fan att inte Linda kunde komma :/. Daniel är redan borta och fixar massa grejer så det är bara jag och hans mamma hemma nu. Har besluts ångest, vill ha andra kläder men hittar inte det jag vill ha. *ledsen min*. Måste ju inte klä upp mej så jädra mkt heller, men ändå. Det skulle räcka med bara ett snyggt linne och en kofta faktist. Får se hur jag gör.. nått borde ju bli bra. Igår fick jag veta att jag klarade det muntliga nationella provet i engelska. Gissa om jag blev glad. Trodde inte det eftersom det blev lite svengelska för mig och dom andra tjejerna jag var med, Mikkan,Sara & Marie. Duktiga flickor det. Vi var ju superduktiga även om de blev lite svenska ord här och där. Vi klarade det ju iallafall och det är det som är huvudsaken. Det påverkar nog mitt betyg i engelska med, men får hoppas att dom andra delarna gick bättre eftersom jag kan få vg i engelska, vill verkligen ha det. Vi ska även ha nationella i No, och vi fick ju självklart Kemi :/ Vilket jag inte är glad över. Kemi är tråkigt och svårt. fattar nada typ. Vi ska ett skriftligt prov och ett Laborationsprov :S men jag ska allt fixa det också.

 

Passar ju bra med en liten festbild. Denna är från Nyår :)


Dans<3

Heej! :) Har inte haft tillgång till data eftersom vi har varit hemma hos mig. Våran data är inte igång än efter flytten. Så har inte kunnat skriva så mkt. Skolar går väl rätt okej, har sakta men säkert börjat övervinna min redovisningsrädsla, :) Lycklig över det .. idag är det dans igen:) Den var inställd förra veckan och veckan därpå hade vi vikarie och gjorde inte det vi skulle Så det ska bli kul idag.. Min syster började förra gången med :) roligt,roligt. Skriver nog mer ikväll. :) ha d bäst sålänge!
 
Liten bild jag gjorde i photoshop, den blev rätt okej faktist. Har dålig fantasi just nu, har gjort rätt mkt men de finns mkt mer att göra men min fantasi kmr inte på de. Ska försöka hitta lite inspiration med :)


Problem.

Har fixat en ny header och fått ordning på det mesta här på bloggen, utom den vita kanten runt min header. Har bett om hjälp på www.designadinblogg.se så får hoppas att jag får nån hjälp därifrån :) Igår blev det en trevlig hemmakväll med Daniel och Dp :) Rätt lugnt, vi typ lyssna musik, spelade, kollade lite film och tog lite cider. eller ja, jag drack iaf cider, dom andra hade öl, vilket jag inte gillar :) hehe... Idag har vi mest slappat, har inte orkat göra så mkt. ikväll blir det nog också rätt lugnt, jag sitter här och fixar lite och Daniel,dp och tärnis sitter och kollar på nån film. Ska se om vi kan fixa lite chips och dipp med, är sjuukt sugen på det. Det är sjuukt onyttigt med, och det är ju inte bra men jag verkligen älskar dipp! Ska försöka trappa ner lite på allt onyttigt, jag ör faktist rätt onyttig av mej, men jag älskar allt vad godis heter. Mina favvodipper är vitlök,tzatziki, och såklart ranch :) Supergooda alla 3. Men nu ska jag inte sitta här och prata om massa onyttiga saker. ¨Ska se om vi kan fixa lite chips oså, så jag kanske tittar in lite senare igen. Annars så tittar jag självklart in imorn. Ha en bra kväll alla peoples. :)


                                                                                  

En bild jag har gjort :) tkr den blev rätt fin faktist :) Kommentera gärna :)

Fixa bloggen


Måste bara säga att det går dåligt med att fixa bloggen, försökte men nu blev det inte alls bra. Blir bara så trött på det. Har inte lust eller ork att fortsätta nu så försöker senare eller nån annan dag igen, Så just nu får min blogg se ut såhär, inte så kul. Ska försöka få ordning på den så fort som möjligt...

Nationella Prov i Engelska

Idag hade vi Nationella prov i engelska. Läsförståelse och Hörförståelse. Rätt så skön dag faktist. Började halv 9 imorse och slutade runt halv 12. Läsförståelsen vi hade först gick väl sådär kan man säga, inte så bra som jag trodde att det skulle gå.Så det känns lite jobbigt, men den var faktist rätt svår.Vi hade en halvtimmes rast emellan. Sen hade vi hörsförståelsen, den gick ju lite bättre iaf. det känns så iaf. Den var inte alls lika svår.Jag får väl helt enkelt hoppas att jag klarar det. Jag gjorde mitt bästa. Får väl hoppas på ett G åtminstone. Det är ju faktist fredagen den 13:onde idag och det betyder ju otur, Ja vet att det inte är på riktigt men jag är faktist vidskeplig. Det första jag gjorde när vi skulle göra första provet var att lägga nycklarna på bordet, vilket som också betyder otur. Min Lärare sa att hon skulle ta hänsyn till att det var en otursdag när hon rättar proven. Efter skolan så körde mamma mig hem till älsklingen i Särö. Så nu sitter jag här och kollar lite bloggar och skriver. Vet inte riktigt vad som händer ikväll men får väl se. Nått kul kanske.. får se om älsklingen har några planer. Hehe :) Är rätt slö faktist. Tog bussen 07.21 ist för 07.45 för att möta Mikkan. Dagens outfit fick bli ett par Gråa UCLA byxor och en Svart/vit tjocktröja från BikBok. Slappstil^^. Kanske blir något bättre sen om vi ska dra ut eller nåt, men hemma duger det bra med slappstil^^. Daniel kommer snart hem från skolan med, han har också haft prov hela dagen fast han hade fortfarande hel skoldag, en hel skoldag med bara prov så dom hade lunchrast med, vilket jag inte hade. han slutar om typ 20 min så han kommer väl snart. Nu ska jag försöka mig på att göra en ny header igen eftersom duktiga jag glömde spara den jag gjorde igår :( Synd för den blev rätt fin faktist. Skriver lite mer kul senare
om jag hinner. <3


Jag är medveten om att bilden inte är så bra.


vart är våren?

Igår hade vi underbart härligt vårväder ute, man liksom kände att våren e påväg, jättehärligt ju.. och idag faller snön... Vill verkligen inte ha mer snö nu. Vill átt våren och värmen ska komma, att alla blommor ska blomma.. Jag vill ha sommar! Jag är nog inte ensam om att vilja det heller. Fick sms av Jennifer förut med, hon sa att dansen var inställd idag för att hon var sjuk :( Har längtat efter dansen hela veckan... inte så kul. Skolan var rätt okej idag, lite halv seg men allt gick så fort eftersom jag hade sovmorgon och första lektionen slappade vi mestadels.Imorgon har vi nationella prov i engelska, läsförståelse och hörsförståelse. börjar halv 9 och slutar runt 11, rätt chill.  Sen är jag sugen på att shopppa, har inte gjort det på hundra år känns det som, men har inga pengar nu.. får dom förhoppningsvis den 25:. Ska se om jag hittar nåt fint då tror jag. Sen funderar jag även på att göra om min blogg igen.. Jag har svårt för att bestämma hur jag vill ha den. Jag är så noga med att allt ska vara nästintill perfekt. Men vi får se hur det blir, ska se om jag kan ta lite bilder att lägga upp med... är dåligt med de eftersom jag har såkallad " bildbrist". Men kmr att ta mkt mer när och om jag får en digitalkamera,har önskat mig en i present eftersom jag fyller år om 1 månad och 1 dag, så får väl hoppas iaf. Men nu ska jag pilla lite med photoshop. Lägger nog upp lite kul bilder sen.. förhoppningsvis, om jag hinner och orkar.


Ny Header igen :)

Ny Header igen. tröttnade på den första bra jag gjorde, sen den jag hade nu senast eftersom den blev knepig i kanterna, så nu har jag gjort en vanlig enkel header som jag kmr att ha tills jag får nån ny ide :) Vet att jag inte har uppdaterat bloggen på länge men har inte haft tid, eller tillgång till internet så mkt eftersom jag har flyttat. Så har helt enkelt inte hunnit men det kmr nog ett rätt långt blogg inlägg nån dag om flytten m.m.
Nu ska jag o älsklingen Nana,<3 Nattinatti<3


RSS 2.0